• Cea mai bătrână femeie culturistă din lume și-a dezvăluit secretul pentru a se menține în formă la 86 de ani.
  • Ea s-a înscris la primul ei concurs de culturism la vârsta de 71 de ani.
  • Cu o mulțime de maratoane în palmares – și chiar o medalie de aur la culturism – Ernestine demonstrează că nu este niciodată prea târziu pentru a începe să duci o viață sănătoasă.

Cea mai bătrână femeie culturistă din lume și-a dezvăluit secretul pentru a se menține în formă la 86 de ani. Ernestine Sheperd, din SUA, a decis să-și înceapă călătoria de fitness un pic mai târziu în viață.

La vârsta de 56 de ani, ea a început să facă sport și să mănânce sănătos. În următorii 15 ani, Ernestine s-a antrenat din greu până când a acumulat suficientă forță și încredere în ea și în corpul ei. Acest lucru a încurajat-o să înceapă să concureze și s-a înscris la primul ei concurs de culturism la vârsta de 71 de ani. Prin munca sa asiduă și determinarea de a duce un stil de viață axat pe fitness și sănătate, Ernestine a fost desemnată cea mai în vârstă femeie culturistă de competiție din lume de către Guinness World Records în 2010 și 2011.

Încă sunt în formă”, a declarat Ernestine cu referire la forma sa fizică într-un interviu acordat anul trecut la TODAY. Pensionara culturistă a dezvăluit atunci cum o dietă strictă și o rutină riguroasă la sală o ajută să rămână disciplinată. Ea și-a început călătoria de fitness după ce sora ei Velvet a decedat din păcate, iar Ernestine i-a făcut o promisiune de a rămâne dedicată unui stil de viață sănătos.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pentru a ieși și a face exerciții fizice, nu las nimic să-mi stea în cale”, le-a spus Ernestine gazdelor când a fost întrebată despre regimul ei. Mantra mea este determinată, dedicată, disciplinată pentru a fi în formă. Și de aceea fac lucrurile pe care le fac.”

Pe lângă faptul că merge la sala de sport de trei ori pe săptămână și începe devreme, Ernestine a insistat asupra faptului că o călătorie de fitness poate fi începută cu o plimbare zilnică de o jumătate de oră. „Luni, miercuri și vineri sunt la sală la ora 7 dimineața”, a împărtășit ea.

 @shepherdernestine/Instagram

Am făcut unsprezece maratoane și acum trei săptămâni am făcut un semimaraton. Nu mă simt ca și cum aș avea 85 de ani – vârsta este absolut doar un număr.”

Cu o mulțime de maratoane în palmares – și chiar o medalie de aur la culturism – Ernestine demonstrează că nu este niciodată prea târziu pentru a începe să duci o viață sănătoasă. Mulți oameni se gândesc că, ei bine, am 50 de ani și nu am făcut niciodată sport”, a spus prezentatoarea Hoda Kotb.

Deși Ernestine nu mai concurează, ea este încă activă și încă poate ridica 50 kg. Ea trăiește cu o dietă bazată pe nuci, ouă, pui și legume pentru a-și ajuta fizicul. Ernestine și-a pierdut titlul în favoarea culturistei Edith Conner în 2012 – care era cu șase ani mai în vârstă decât ea, la 77 de ani. Dar Edith a decedat în 2020, ceea ce a făcut-o pe Ernestine să fie din nou cea mai în vârstă femeie culturistă de competiție în viață.