• Festivalul de la Brăila include lupte de cavaleri și de gladiatori.
  • Organizatorii recomandă supravegherea copiilor. Pot fi afectați emoțional.
  • Programul include și simulări de tortură a prizonierilor.

„Dar ce? Sunteți sălbatici? Ați ajuns ca în Evul Mediu”. În Epoca în care războaiele se duc cu drone, avioane super-sonice și rachete intercontinetale, românii au ocazia să vadă gladiatori, plăieși gata oricând să tragă cu arcul cu săgeți.

Bine ați venit la Brăila! Unde a început Festivalul Istoric „Vladislav I”. Ediția a 4-a, a început azi și ține până mâine. Promite un show războinic cu lupte antice, medievale, dar și moderne. Copiii pasionați de istorie pot veni, dar pot să stea și acasă. Organizatorii avertizează: „Deși reprezintă doar simulări, recomandăm supravegherea copiilor pentru a nu fi afectați emoțional”.

Programul conține în afară de bătăi și un procedeu controversat: torturarea prizonierilor. Sunt trecute și detaliile: schingiuirea, sfârtecarea trupului de către cai, trasul pe roată, spânzurarea, tăierea capului.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Spectacolele medievale se bucură de mare succes în ultimii ani.

Ele se organizează constant la Oradea, Brașov, Sighișoara sau Turnu-Severin. Luna trecută în fosta Cetate a lui Ștefan cel Mare de la Suceava s-a ținut un astfel de festival. Dar nimeni nu s-a plâns de prea multă violență.

Citește și