La ce restaurante cu stea Michelin mergi? Europa are cele mai multe localuri incluse în ghid

Dacă ești fan al restaurantelor de lux, Europa are cele mai multe restaurante cu stele Michelin. Ghidul, lansat acum 124 de ani în Franța, este cel mai prestigios sistem de clasificare a restaurantelor din lume. Acesta cuprinde peste 3.500 de localuri, în peste 40 de țări și teritorii.

Care sunt cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din Europa?

Ghidul Michelin oferă clasamente de la o stea, la trei stele. Danemarca, de exemplu, este cel mai scump loc din lume pentru a lua masa la un restaurant cu stele Michelin. Costă în medie 295 de euro pentru un meniu de degustare premium, iar în Copenhaga costă 416 euro. Apoi Islanda se află pe locul al doilea, prețul mediu al unui meniu de degustare Michelin e de 233 de euro. Urmează Suedia, Austria și Elveția, cu costuri de 206, 203 și, respectiv, 200 euro. Norvegia, Portugalia și Germania e de asemenea, în top 10 cele mai scumpe locuri, dar toate aceste țări au un preț mediu al unui meniu Michelin de sub 200 de euro.

Deși Danemarca este de departe cel mai scump loc din lume unde poți încerca o experiență Michelin, Hong Kong e o mare putere culinară asiatică. E pe locul 2 în acest top, cu un preț mediu de 248 de euro, de persoană. Acesta depășește Singapore, cu un preț mediu de 225 de euro pentru cele 53 de restaurante cu stele Michelin, dintre care 9, au 2 sau 3 stele. SUA încheie topul primelor 5 locuri. În medie, costă 211 euro de persoană, dar, doar pentru meniul de degustare. Iar Vietnamul este cea mai accesibilă opțiune din lume, pentru o cină Michelin, care costă în medie 121 de euro. Între Malta și Grecia se află China, pe locul patru.

Citește și

Exit mobile version