- Un grup de cercetători finlandezi cred că au găsit formula pentru mahmureală
- O doză de 1,200 mg de l-cisteină ar reduce greața și cefaleele cauzate de alcool
- În cadrul studiului de tip “blind” au participat 19 bărbați, unii însă, au fost eliminați
Un grup de cercetători finlandezi de la Universitatea din Helsinki și de la Universitatea din Finlanda de Est, cred că au descoperit ceea ce oamenii caută de secole: un leac pentru mahmureală. Aceștia au constatat în cadrul unui studiu că o doză de 1,200 mg de l-cisteină reduce greața și cefaleele cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului și a anxietății, scrie Bloomberg
Advertisment
În cadrul studiului de tip “blind” au participat 19 de bărbați sănătoși care au consumat doze de alcool de 1.5 de grame pe kilogram, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecții au fost rugați să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conțin suplimente de vitamine.
Așasar, cercetătorii afirmă că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, l-cisteină contribuie, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic.
Recomandări
Potrivit autorilor, în timpul cercetărilor, unii participanți nu au putut consuma tot alcoolul necesar și au fost excluși, iar alții au fost atât de toleranți încât nu au avut simptome de mahmureală.
Consumul excesiv de alcool este normal în Finlanda, peste jumătate de milion de finlandezi fiind considerați ca fiind expuși riscului de a deveni mari consumatori de băuturi alcoolice.
Cercetătorii au primit finanțare de la Catapult Cat Oy, care vinde suplimentele l-cisteină.
- Regina Camilla suferă o infecție în piept și s-a retras de la angajamentele sale din această săptămână
- Ai planuri? Sonimagicon îți promite artă, muzică și…puțină nebunie
- De azi ai o nouă monedă. Banca Națională lansează moneda de 100 de lei, care marchează 80 de ani de la Operațiunea Neptun
- Medicii tineri vor echilibru între job și viața personală. Sociolog: „Este o disonanță foarte mare cu vechile obiceiuri”
- Obezitatea afectează unul din cinci copii români. Ce recomandări au specialiștii pentru a preveni bolile cronice
Partenerii noștri