Lipsa zborurilor nu i-a stat în cale. Cum a traversat un argentinian Atlanticul pentru a fi cu tatăl său de 90 de ani

Lipsa zborurilor nu i-a stat în cale. Cum a traversat un argentinian Atlanticul pentru a fi cu tatăl său de 90 de ani

Lipsa zborurilor nu i-a stat în cale. Cum a traversat un argentinian Atlanticul pentru a fi cu tatăl său de 90 de ani

O să fii impresionat de povestea unui argentinian care rămăsese blocat pe o insulă din Portugalia din cauza restricţiilor antiepidemice și care a traversat Oceanul Atlantic în 85 de zile în singurul mod în care a putut, cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Bărbatul de 47 de ani ar fi putut rămâne pe Insula portugheză Porto Santo în aşteptarea încheierii perioadei restricţiilor de călătorie şi distanţării sociale într-un loc frumos ferit în mare parte de coronavirus. Dar ideea petrecerii a ceea ce a crezut că va fi „sfârşitul lumii” departe de familie, mai ales de tatăl său care împlinea 90 de ani, a fost de nesuportat. Astfel că a încărcat în ambarcaţiunea de aproape 9 metri conserve de ton, fructe şi orez şi a început să navigheze la jumătatea lunii martie.

„Nu am vrut să stau ca un laş pe o insulă pe care nu erau deloc cazuri de infectare. Am vrut să fac tot posibilul pentru a ajunge acasă. Cel mai important lucru pentru mine a fost să fiu cu familia”, a spus Ballestero.

Prietenii au încercat să îl oprească pe Ballestero să pornească în această călătorie periculoasă, iar autorităţile din Portugalia l-au avertizat că ar putea să nu primească permisiunea de a reintra în ţară dacă va avea probleme şi ar fi nevoit să revină. Dar a rămas determinat. „Am optat pentru un bilet doar dus şi nu era nicio posibilitate de revenire”, a explicat navigatorul.

Deşi este obişnuit de mic cu navigaţia, traversarea Atlanticului nu a fost uşoară. „Nu mi-a fost frică, dar aveam multă incertitudine. A fost foarte ciudat să navighez în timpul unei pandemii„, a explicat el, precizând că a fost într-o carantină de mai multe tipuri, cu o serie de gânduri despre ce-ar putea rezerva viitorul:„M-am tot gândit dacă nu cumva aceasta va fi ultima mea călătorie. Eram blocat în propria mea libertate“. Așa că Ballestero a început să se roage şi a restabilit relaţia cu Dumnezeu. „Credinţa te face să rezişti în asemenea situaţii. Am învăţat lucruri despre mine; acest voiaj m-a făcut foarte umil„, crede el.

La circa 250 de kilometri de coastele Braziliei, ambarcaţiunea a fost lovită puternic de un val. Ballestero a fost nevoit să facă o escală în Vitória (Brazilia). A ajuns pe 17 iunie în oraşul său natal, Mar del Plata, fiind primit ca erou, întrucât fratele său anunţase presa despre călătorie: „Intrarea în portul în care tatăl meu are barca, acolo unde m-a învăţat atât de multe lucruri, unde am învăţat să navighez, unde au început toate aceste lucruri, mi-a oferit un sentiment de misiune îndeplinită”. La 72 de ore după ce analizele au arătat că nu avea coronavirus, Ballestero a putut intra în Argentina, unde a putut celebra sărbătoarea publică Ziua Tatălui, dat fiind că fusese pe mare de ziua de naştere a acestuia. „Am trăit un vis. Am dorinţa de a continua să navighez”, a spus el.

Exit mobile version