• A fi overdressed înseamnă a te îmbrăca prea formal pentru evenimentul la care participi.
  • Trendul underdressed a apărut în urma colecțiilor lansate de brandurile de lux.
  • Colecția Pre-Fall 2024 de la Balenciaga conține blugi largi și pantaloni de trening.

Ai fost vreodată la un eveniment și simțeai că ținuta ta era nepotrivită? Prea formală sau prea casual. Nu ești excepția, situația este cunoscută ca trendul overdressed sau underdressed.

Ce este trendul acesta de a fi overdressed respectiv underdressed?

Să fii overdressed la un eveniment înseamnă să porți haine mult prea formale pentru o anumită ocazie. De exemplu, te-ai îmbrăcat într-o rochie de satin superbă cu niște sandale fine, iar restul participanților sunt îmbrăcați în blugi sau ceva mai casual. Poate te simți puțin prost. Iar pe partea cealaltă este underdressed. Ești la o petrecere și toată lumea este foarte elegant îmbrăcată însă tu ești îmbrăcată foarte casual, poate cu niște sneakerși. E clar că în ambele situații te poți simți puțin ne la locul tău pentru că ieși în evidență. Totul a pornit de la trendsettării din modă, adică brandurile de lux. Spre exemplu, Balenciaga în colecția sa Pre-Fall 2024, a prezentat blugii largi și pantaloni de trening prezzentate ca fiind ceva chic, couture, și nu ceva casual. Așa cumva lucrurile s-au amestecat și acum când mergi la un eveniment ai senzația că vei fi ori prea extravagant ori mult prea simplu.

Cum ne putem da seama când suntem overdressed sau underdessed?

Acum, trendurile în materie de modă sunt amestecate. Avem pe o parte acele „clean girls” care optează pentru ținute cât mai simple și curate dar totodată ceva mai elegante, iar pe partea cealaltă avem aestethic-ul old money unde putem observa eleganța stilului „clean girl” dar totuși nu se ferește de printuri leopard sau bijuterii cu pietre mari. Nici dress code-urile nu mai sunt atât de respectate. Un exemplu este Justin Bieber care la lansarea brand-ului soției sale, Hailey Bieber, a venit îmbrăcat într-un trening roșu, iar ea a venit îmbrăcată foarte elegant. Este clar că moda acum este ceva mai fluidă și nu respectă neapărat regulile clasice pe care le-am învățat când eram mici. Important este să fii tu și să te simți bine în hainele pe care le porți.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și