- Crăciunul aduce cu el mese lungi și copioase, care de pot da stomacul peste cap.
- Platoul de Crăciun trebuie să includă legume proaspete precum ridichii, roșii sau spanac.
- Nutriționiștii recomandă porții mici și diversificate de mâncare.
Cum menții echilibrul la masă de sărbători? Secretul stă în porțiile mici și pauzele dese. În perioada asta, mesele bogate și lungi sunt o tradiție, dar echilibrul și cumpătarea sunt esențiale pentru a ne bucura de sărbători fără excese. Este important să includem legume proaspete, cum ar fi ridichi și spanac, alături de preparatele din carne. Hidratarea înainte de masă și pauza de cel puțin o oră înainte de desert sunt esențiale pentru a evita disconfortul. Cum putem fi cumpătați de sărbători?
Advertisment
Cum putem evita excesele alimentare la mesele festive?
„Ar trebui să gustăm din produsele de pe mesele festive, dar să ținem cont de faptul că trebuie să lăsăm loc și pentru mesele din zilele următoare. De asemenea, trebuie să fim atenți și cu băuturile alcoolice. Este ideal să renunțăm la cină atunci când prânzul este unul bogat și lung. Lângă friptură putem adăuga o salată, nu cartofi prăjiți, sau legume gătite în cuptor. Împotriva disconfortului gastric, la 30 de minute după masă ar fi indicat un ceai de plante care ajută digestia. Ar trebui să ținem cont că nu intrat zilele în sac, iar dacă suntem prudenți vom putea să mâncăm și în zilele următoare”, a declarat Camelia Olteanu, nutriționist, pentru Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Șoferii se întorc acasă după mini-vacanța de Crăciun. Cum arată traficul în țară
- Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
- Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
Partenerii noștri