• Termenul de „micromomente“ aduce cu sine ideea că acestea sunt esențiale pentru relațiile de cuplu.
  • Acceptarea partenerului de cuplu este esențială pentru a nu ne simți singuri.
  • Menținerea formei fizice prin sport contribuie la păstrarea sexualității.

Se spune că iubirea durează trei ani. Dar ce se întâmplă după? Intervine rutina? Barbara Fredrickson, psiholog american, spune că iubirea e formată din micromomente. Sunt acele interacțiuni scurte care creează conexiuni emoționale între oameni,acea legătură puternică între parteneri.

Cum pot micromomentele de iubire să contribuie la menținerea sau revitalizarea unei relații pe termen lung?

Cu cât există mai mulți psihologi, cu atât psihologia se dezvoltă mai mult. Ea se bazează adesea pe elemente care se îmbină armonios. Termenul de ‘micromomente’ aduce cu sine ideea că acestea sunt esențiale pentru relațiile de cuplu. Momentele acestea asigură liniștea, armonia, erotismul, bunăstarea, încrederea și sinceritatea necesare iubirii.

Din punct de vedere psihoemoțional, iubirea poate veni de la animalul de companie, copil sau partenerul de cuplu. Totuși, nu întotdeauna primești iubire, ci dependență, cerințe și acces la resurse. Cu greu se poate observa un cuplu cu adevărat îndrăgostit, mai ales după vârsta de 40 de ani. Iubirea adevărată există doar în termeni comerciali. În realitate, cuplurile se bazează pe acceptare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Acceptarea partenerului de cuplu este esențială pentru a nu ne simți singuri. Social, suntem învățați că trebuie să avem un partener, dar nu este obligatoriu. Este obligatoriu să fim fericiți, și asta nu necesită neapărat un partener. Micromomentele reprezintă un argument pentru existența dragostei, dar, în mod natural, iubirea nu există, doar dependența.

Care sunt strategiile și tehnicile recomandate pentru a menține vie pasiunea și intimitatea într-o relație de lungă durată?

Menținerea formei fizice prin sport contribuie la păstrarea sexualității, creșterea erotismului și a intimității. Cuplurile care se îngrașă și devin nemulțumite după căsătorie suferă un sabotaj direct.

Pentru a preveni despărțirea și a menține intimitatea, este necesar un stil de viață sănătos, cu activități realizate atât împreună, cât și separat. Sportul este esențial pentru intimitate. Dacă persoanele din cuplu somatizează frici și emoții, ajungând să mănânce compulsiv, relația se va deteriora.

Citește și