• Miliardarul americano-irlandez Chuck Feeney și-a îndeplinit visul
  • Acesta și-a propus să rămână fără bani până la sfârșitul vieții
  • Fundația filantropului a cheltuit toți banii după 38 de ani de la înființare

Chuck Feeney și-a îndeplinit visul: să doneze toată averea sa de 8 miliarde de dolari până la sfârșitul vieții, pentru a putea să vadă impactul pe care îl vor avea investițiile sale, relatează The Guardian.

Feeney a făcut miliarde din afacerile cu magazine duty-free, iar în ultimii 38 de ani, fundația condusă de acesta a donat bani către diverse cauze din întreaga lume.

Fundația The Atlantic Philantropies, pe care Feeney, în vârstă de 89 de ani a înființat-o în 1982, a administrat toată averea, iar acum a anunțat că a rămas fără fonduri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Atunci când a semnat actele pentru a lichida formal fundația, Feeney, care se află într-o stare de sănătate precară, a spus că este satisfăcut cu ceea ce a realizat și îi încurajează și pe alți bogați ai lumii să-i urmeze exemplul.

„Bunăstarea vine cu responsabilități. Oamenii trebuie să se definească pe ei înșiși sau să simtă responsabilitatea de a folosi bogația lor pentru a îmbunătăți viața celorlalți. Pentru cei care se întreabă cum stă treaba cu modelul Giving While Living (n.r.: Dăruiește Cât Trăiești): încercați, o să vă placă”, a spus miliardarul, care acum trăiește într-un mic apartament închiriat din San Francisco.

Feeney a dus un stil de viață atipic pentru un om cu o avere uriașă. El nu a deținut niciodată o mașină sau o casă. De asemenea, el călătorea doar la clasa economică, în timp ce familia sau colegii săi primeau bilete la clasa business în același avion.