• Virgil Popescu a anunțat că terasele se vor deschide de la 1 iunie
  • Ministrul Economiei a precizat ca sezonul estival pe litoral va putea debuta pe 15 iunie
  • Vor exista anumite reguli pentru deschiderea efectivă a hotelurilor și a restaurantelor din cadrul acestora

Virgil Popescu, ministrul Economiei, le dă o veste bună românilor. Terasele se vor deschide de la 1 iunie, iar sezonul estival de pe litoral va începe pe 15 iunie. Un ordin comun cu Ministerul Sănătății ar urma să fie publicat în cel mai scurt timp, spune ministrul.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului la data de 15 iunie, pot spune că ne gândim serios să dăm drumul la sezonul turistic în 15 iunie pe litoral, pentru că vorbim de o panta descrescătoare a cazurilor de coronavirus. Începând cu 1 iunie vom deschide terasele.

Până mâine vom publica un ordin comun cu MS privind regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță”, a declarat Virgil Popescu, la Digi 24.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Totodată, ministrul a vorbit și despre deschiderea hotelurilor și a restaurentelor din cadrul acestora.

„Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim o creștere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cele mai bune soluții. Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a declarat Virgil Popescu”, a explicat Virgil Popescu.