„Miracolul“ din Coreea de Nord. Niciun caz de Covid-19, sute de mii de infectări în țările vecine

March 30, 2020, Tokyo, Japan - Office workers wearing face masks walk to their offices in Tokyo in the morning on Monday, March 30, 2020. 68 new coronavirus positive persons were found in Tokyo on March 29, the highest number of a single day. The total number of new coronavirus infections topped 430 in Tokyo. (Photo by Yoshio Tsunoda/AFLO), Image: 510703181, License: Rights-managed, Restrictions: No third party sales, Model Release: no, Credit line: Yoshio Tsunoda / AFLO / Profimedia

Dacă te înfioară gândul că pe 20 aprilie, 213 de ţări şi teritorii din cele 247 recunoscute de Organizaţia Naţiunilor Unite au văzut cel puţin un caz de Covid-19 și s-au înregistrat decese în cel puţin 162 dintre ele, ar putea să te liniștească faptul că încă există locuri de pe planetă care nu au raportat nici măcar un caz de coronavirus.

Totuși, ar trebui să ținem cont că doar pentru că o naţiune nu a raportat o infecţie nu înseamnă neapărat că nu au existat cazuri. Ţări ca Lesoto, Comore, Tadjikistan, Turkmenistan şi mici naţiuni insulare îndepărtate din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati şi Insulele Solomon, însă, nu au raportat cazuri de coronavirus.

De exemplu, Coreea de Nord nu a raportat cazuri de coronavirus, deși are graniţă cu China, Rusia şi Coreea de Sud, ţări care se confruntă cu un număr ridicat de infectări. Asta duce cu gândul la faptul că virusul este posibil să fi ajuns, dar situaţia internă este secret de stat.

Doar cinci ţări şi teritorii au reuşit să scape de coronavirus după ce au raportat cazuri: Anguila, Groenlanda, insulele din Caraibe, Saint Barthélemy şi Santa Lucia. Niciunul nu a raportat decese sau nu a declarat infecţii active în prezent, iar cazurile anterioare s-au recuperat complet.

Exit mobile version