Munca de la birou s-a mutat pe plajă

Munca de la birou s-a mutat pe plajă Sursă foto: Profimedia
  • Maximum 700.000 de angajaţi care lucrează de acasă pot beneficia de 2,5 miliarde de lei
  • Unii angajaţi vor munci de acasă până la sfârşitul anului
  • Valentin Moroeanu spune că munca de acasă este benefică pentru angajaţii săi, care sunt mai relaxaţi

Munca de acasă este tot mai folosită de companii. Angajaţii au mai multă libertate, au devenit mai motivaţi, mai eficienţi şi mai fericiţi din punct de vedere profesional. De asemenea, flexibilitatea programului, dar şi un echilibru mai bun între viaţă profesională şi cea personală, se află printre principalele avantaje ale muncii remote.

Ioana lucrează în IT. Ea merge la birou două săptămâni, iar două săptămâni munceşte de acasă sau de pe plajă.

IOANA IANULE, corporatist: „Programul de lucru remote îmi dă o flexibilitate. Spre exemplu, saptămâna trecută, locuind în Constanţa, am fost pe plajă şi mi-am făcut treaba de acolo. Este un avantaj major, este o altă atmosferă în primul rând şi în al doilea rând nu te simţi atât de presat“.

Vlad Moroeanu este directorul unei firme de avocatură şi spune că angajaţii lui au randament mai bun de când au acest program.

VLAD MOROEANU, directorul unei firme de avocatură: „Principalul beneficiu este posibilitatea de a sta cu copiii, cu cei dragi. Avem acest sistem de două săptămâni lucrat din birou şi două săptămâni lucrat de acasă care este foarte bine primit am observant şi care creează un sentiment de mai multă libertate şi mai multă posibilitate de a petrece timp în cadrul familiei fară ca acest lucru să afecteze productivitatea“.