• Bucureștiul devine rapid un hub al bucătăriilor internaționale.
  • Bucureștiul surpinde cu sushi creativ, pizza napolitană și delicii turcești.
  • La capitolul fine dining, sunt enumerate KAIAMO și NOUA.

Bucureștiul nu-și mai primește oaspeții doar cu pâine și sare, ci are de oferit de toate pentru toți gurmanzii. National Geographic a făcut o listă de motive pentru care Bucureștiul este următoarea mare destinație gastronomică a Europei.

Chefii români formați în bucătării europene de top se întorc acasă pentru a combina tehnici moderne cu tradițiile culinare românești, iar Capitala intră astfel în lumina reflectoarelor pe scena culinară globală.

Cei de la National Geographic trec în revistă faimoasele restaurante tradiționale Caru’ cu Bere și Hanul lui Manuc, dar remarcă și bijuterii ascunse, cunoscute doar de bucureșteni, precum Băcănia Veche care servește preparate tradiționale nostalgice într-un decor rustic sau Arzu care mizează pe preparate orientale. La capitolul fine dining, sunt enumerate Kaiamo și Noua, cu reinterpretări moderne ale preparatelor tradiționale.

Recomandări

NATURAL VS. BOTOX
CHATGPT NU UITĂ
USR NU MAI FACE CAMPANIE
ISRAELUL EXTINDE OFENSIVA
IRANUL ȘI SUA CONTINUĂ DISCUȚIILE
UN NOU PREMIU OSCAR

Bucureștiul devine rapid și un hub al bucătăriilor internaționale, scrie National Geographic. Tobiko Sushi Fusion impresionează cu sushi creativ, Napoletinii aduce gustul autentic al pizzei napoletane, IMZA oferă delicii turcești rafinate, iar Pata Negra celebrează gastronomia spaniolă prin preparate sofisticate și prezentări artistice.

Citește și