• Tulburarea afectivă sezonieră poate provoca depresie, anxietate și probleme de somn.
  • „Fear of missing out” este una dintre cauzele care provoacă acest tip de anxietate.
  • B. Morar: „Presiunea pe care o aduce social media, cu pozele și videoclipurile editate, este cauza declanșatoare a anxietății.”

Vara poate declanșa anxietate din cauza rețelelor sociale și a presiunii de a participa la evenimente. S-ar putea să simți presiunea din cauza normelor sociale și trebuie să găsești un echilibrul între muncă, viață personală și angajamentele pe care le ai.

A-i vedea pe alții trăind o vară fabuloasă, în special pe rețelele de socializare, poate fi o provocare, mai ales atunci când te simți complexat de felul în care arăți.

Ce sfaturi ai pentru cei care se confruntă cu anxietatea declanșată vara?

„Oamenii trebuie să se înarmeze cu răbdare și să se pregătească pentru că, într-adevăr, vara vine cu o doză mare de anxietate pentru un număr mare de oameni. Este o perioadă în care suntem bombardați cu multe reclame la costume de baie, corpuri perfecte, concedii și destinații exotice. Vedem oameni fericiți care își trăiesc, aparent, viața la maximum. Cel mai inteligent lucru pe care îl putem face este să adoptăm un stil de viață care să ne ajute să atingem acele obiective”, a declarat Bogdan Morar, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
NETFLIX ARE RIVAL
BERYL AJUNGE LA CATEGORIA 5
AI FUNCȚII A.I. PE VISION PRO
TE-AI ARS?
POFTIM CULTURĂ!

Citește și