• Femeia a crescut 8 copiii și a zis că acum vrea să-și trăiască viața.
  • Suedezii și polonezii își plătesc bunicii să stea cu nepoții.
  • Bunicii din Spania nu vor să stea cu nepoții, au zis că nu sunt sclavi.

Nepoate, hai în club! Bunicile nu mai au chef să aibă grijă de nepoți, preferă să îi scoată la distracții! Bunicile își trăiesc a doua tinerețe și nu vor să mai aibă grijă gratuit de nepoții lor. O bunică din Australia a stârnit mai multe reacții în jurul ei după ce a scris un articol despre baby boomers care merită să se odihnească la bătrânețe, nu să fie bone neplătite.

Femeia și soțul ei au crescut împreună 8 copiii și au luat decizia să renunțe la acest „sport” când a venit vorba de nepoții lor. De asemenea, ea a zis că nu vrea să se înțeleagă greșit, își iubește nepoții și îi place când vin în vizită, dar preferă să-i vadă doar câteva zilele pe săptămână.

Job-ul de bunic e plătit în mai multe țări europene. Suedezi au aprobat o lege prin care bunicii care au grijă de nepoți își pot lua concediu parental plătit. Mamele din Polonia care se întorc mai repede la muncă după naștere, primesc peste 300 de euro din programul „Plătiți pentru bunici”. Cei mai nemulțumiți sunt bunicii spaniolii care se consideră sclavi moderni – vor spațiul lor personal, chiar dacă își iubesc nepoții.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Scriitoarea din Melbourne Avril Moore a stârnit o dezbatere aprinsă când a declarat că ea și soțul ei nu vor ajuta să-și crească nepoții – în ciuda presiunii reclamelor „stil de viață lucios” care promovează „bucuria și minunea” de a avea grijă de copiii mici. „Revoltarea împotriva status quo-ului nu este motivul principal pentru care niciunul dintre noi nu oferă îngrijire descendenților noștri. Adevărul este că pur și simplu nu ne place”, a scris ea.

Citește și