• Trendul Divorce Party a pornit din SUA și a ajuns viral în toată lumea.
  • Franțuzoaica și-a sărbătorit divorțul de două ori la Paris și Londra.
  • Ea recunoaște că la Divorce Party s-a simțit mai bine decât la nuntă.

Divorțul ca o nuntă! Cum sărbătorești ca-n povești când viața ta trebuie să o ia de la capăt? De la petrecerea burlăcițelor, la petrecerea de divorț. Femeile au transformat eșecul unei căsnicii, într-un moment de sărbătoare – Divorce Party e un trend american care a ajuns și la francezi. O femeie de 42 de ani și-a sărbătorit de două ori divorțul, o dată la Paris alături de familie și încă o dată la Londra cu prietenii.

Femeia a văzut divorțul ca pe o eliberare – a petrecut cu prietenii și a dansat până dimineața, ba chiar a zis că s-a distrat mai tare decât la nuntă. Elementul surpriză a fost fața soțului ei pusă pe o țintă în care petrecăreții aruncau cu săgeți – iar cireașa de pe tort a fost când proaspăta burlăciță împreună cu invitații a pus rochia de mireasă pe grătar.

Acum un an, peste 57 de mii de cupluri din Franța au divorțat arată datele Institului Național de Statistică și Studii Economice din Franța. Și în România a crescut numărul divorțurilor – anul trecut peste 23.000 de cupluri au divorțat și 120.000 au făcut nunta. Anul 2022 a fost anul divorțurilor, cu doar 70 de mii de nunți, un sfert dintre acestea s-au sfârșit cu divorț. În 40% dintre cazuri cuplurile care și-au încheiat căsnicia aveau și copii, arată datele de la INS.

Recomandări

SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
FAMILIA PE PRIMUL LOC
NOI FUNCȚII DE LA META
SPRE STELE ȘI MAI DEPARTE
OMAGIU REGINEI
SABALENKA IA TROFEUL

Tristețea are si efecte comerciale. Pentru că oamenii nu mai știu sau nu mai au de ce să se bucure, scade consumul de șampanie. Este explicația directorului financiar de la LVMH, care controlează branduri ca Dom Pérignon, Krug, Ruinart. În prima jumătate de an, vânzările le-au scăzut cu 15%.

Citește și