• „Ce se întâmplă când murim?” Acesta este unul dintre marile mistere ale vieții și toată lumea are o teorie sau o credință despre ceea ce ne așteaptă în lumea de dincolo. Iată ce au trăit unii supraviețuitori.
  • Mulți oameni care au avut o experiență de moarte apropiată sau unii care au fost morți în mod legal înainte de a fi resuscitați, și-au împărtășit experiențele în încercarea de a ajuta la înțelegerea morții.
  • Unii oameni cred în viața de Apoi, alții cred în reîncarnare, iar unii chiar cred că încetăm să mai existăm cu totul odată ce murim.

Nimeni nu știe cu certitudine absolută ce se întâmplă cu noi când murim, rămâne un mister, deși mulți oameni au teorii bazate pe convingerile lor.

Alături de „care este sensul vieții”, ceea ce se întâmplă cu adevărat cu noi când murim este unul dintre misterele vieții.

Unii oameni cred în viața de Apoi, alții cred în reîncarnare, iar unii chiar cred că încetăm să mai existăm cu totul odată ce murim.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Subiectul a fost și continuă să fie sursa multor studii științifice.

Mulți oameni care au avut o experiență de moarte apropiată sau unii care au fost morți în mod legal înainte de a fi resuscitați, și-au împărtășit experiențele în încercarea de a ajuta la înțelegerea morții.

Răspunsurile acestora variază semnificativ și trebuie luate cu precauție, dar, potrivit The Independent, răspunsurile se împart în principal în trei categorii.

„Nimic”, „O lumină puternică, o ființă sau o persoană”, „O experiență extracorporală”.

Dr. Sam Parnia a căutat pacienți care au suferit un stop cardiac și a constatat că aproape 40% au descris că au avut o formă de „conștientizare” într-un moment în care erau în moarte clinică.

Iată o listă cu câteva dintre răspunsurile utilizatorilor de pe forum:

O persoană a spus: „Lumea mea a devenit ușoară și încețoșată și totul a devenit negru. Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că am deschis ochii și am auzit un doctor.”

O altă persoană a spus: „Am luat o supradoză de heroină, paramedicii au spus că mi s-a oprit inima. Nu am văzut nimic, ca și cum aș fi dormit fără vise.”

„Am făcut stop cardiac timp de aproximativ 40 de secunde. A fost ca și cum aș fi adormit fără să visez, fără sentimentul de sine”, a adăugat un al treilea.

Unul dintre ei a comentat: „Somn pur, perfect, neîntrerupt, fără vise.”

Cu toate acestea, nu toată lumea a împărtășit această experiență, unii au susținut că au avut o experiență extracorporală și își amintesc că și-au privit corpul fără viață ca un spectator.

Un utilizator a spus: „Nu am văzut nimic: „Mi-am văzut propriul corp inconștient, complet plat, în ambulanță. Îmi amintesc de paramedicul care se afla în ambulanță cu mine”.

O a doua persoană a adăugat: „Văd un „flashback” viu al meu în ambulanță, în timp ce sunt dus la spital și stau în ambulanță și mă privesc de sus pe mine / pe ceilalți din ambulanță.”

Alții pretind că au văzut stereotipul „luminița de la capătul tunelului” sau o persoană dragă pierdută care să-i ghideze.

„Stăteam în fața unui zid uriaș de lumină. Se întindea în sus, în jos, la stânga și la dreapta, cât vedeam eu de departe”, a afirmat o persoană.

„Stăteam undeva. Era ceață în jurul meu, iar eu l-am văzut pe cel mai bun prieten al meu ieșind din ceață. Mi-a spus că nu pot pleca încă, că trebuie să continui să încerc și dacă îi promit că nu voi renunța”, a povestit o altă persoană.