Orașul din România care a adunat într-o expoziție mașini retro de peste 250.000 de euro. Cea mai veche este fabricată în urmă cu 90 de ani

Pasionații de mașini retro din Craiova și-au scos în oraș „bijuteriile” pe patru roți. Cătălin Petrescu este proprietarul a zece mașini de epocă, dar acum a venit doar cu patru.

Toate au fost restaurate de el. Un model Riley, fabricat în Marea Britanie în 1954 a atras privirile vizitatorilor.

A cumpărat-o cu 2.000 de euro și a muncit singur să-i dea din nou viață.

„E o mașină relativ ușor de condus, pentru vremea ei. Parcurge cam toate distanțele. Nu e așa de supărăcioasă ca alte mașini din vremea ei, mai ales cele englezești. Are motor de 500 centimetri cubi, este pur englezească”, a explicat Cătălin Petrescu, colecționar de mașini retro.

Chiar dacă le cumpără la prețuri mici, proprietarii cheltuie apoi mii de euro pentru a le pune pe picioare.

Marius Vărgatu este avocat de profesie, dar se mândrește că poate concura cu orice mecanic auto. Are mai multe mașini în colecție și a participat la restaurarea fiecăreia. Ultima achiziție este o mașină sport din Marea Britanie, fabricată în 1952.

„Doar la expoziții este adusă mașina. Folosirea ei este destul de limitată. Este, totuși, o mașină care are o vechime apreciabilă”, a spus Marius Vărgatu, colecționar de mașini retro.

Exit mobile version