• Guvernanții nu au anunțat o regulă clară pentru domeniile schiabile
  • Doar 50% din locurile de cazare sunt rezervate pentru sărbători
  • Bulgaria anunță liber la schi

Ne apropiem de sărbători si ne zboară gândul la zăpadă, derdeluș și pârtii ca-n Austria.

Anul acesta pandemia ne trimite însă în stațiunile din țară. Guvernanții nu au anunțat o regulă clară pentru domeniile schiabile, așa că totul rămâne în cârca autorităților locale.

Cum sunt pregătite de schi Valea Prahovei și Poiana Brașov

Domeniile schiabile nu sunt deschise oficial pentru că administratorii pârtiilor au pus în funcțiune tunurile și mai au nevoie de depozite de zăpadă artificială.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Asta nu înseamnă că placa nu alunecă. Iubitorii de schi au urcat în Predeal la 1400 de metri altitudine cu telescaunul. Au plătit 25 de lei urcarea pentru că skipass încă nu există până nu e deschis sezonul.

Telescaunul de aici are o capacitate de 2000 de urcări pe oră. În Sinaia de exemplu anul acesta skipassul rămâne tot la 145 de lei pe zi, ca anul trecut.

Doar 50% din locurile de cazare sunt rezervate pentru sărbători

Reprezentanții pensiunilor și hotelurilor spun că doar 50% din locurile de cazare sunt rezervate pentru sărbători. Totuși, oamenii așteaptă până după alegeri să vadă dacă vor avea cale liberă la munte.

Ofertele sunt asemănătoare ca în anii trecuți. Unii hotelieri înlocuiesc masa festivă cu vouchere la spa, alții scad 20% din prețurile de anul trecut pentru ca nu mai plătesc cântăreți pentru petrecere.

Iar în marile hoteluri, cina festivă va fi programată pe ore, iar oamenii împărțiți în mai multe grupuri, ca să nu aglomereze restaurantele.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!