• La Festivalul Untold din Cluj au venit peste 430.000 de oameni.
  • Părinții au angajat detectivi prin care și-au urmărit copiii la Untold.
  • Tariful unui detectiv privat în România e între 1.800 și 5.000 de lei.
  • Autoritățile au prins 37 de persoane cu droguri în ultima zi de Untold.
  • În ultima zi de festival s-au dat peste 100 de amenzi.
  • 7 artiști de la Untold au fost amendați pentru limbaj licențios.

Tinerii investesc în distracție, iar părinții investesc în siguranța copiilor pe la festivaluri! Festivalul UNTOLD din Cluj a strâns anul acesta aproape 430 de mii de participanți din întreaga lume. Pentru părinți, cele 4 zile de festival au însemnat 4 zile de griji și nopți albe. Mulți dintre ei au cheltuit bani în plus și au angajat detectivi privați care să monitorizeze îndeaproape copiii pe durata evenimentului. Tariful unui detectiv începe de la 1.800 și ajunge până la 5.000 de lei.

„Există o creștere a cererilor de supraveghere a minorilor, dar și datorită fluenței mai mari a tinerilor sau a adolescenților la acest eveniment. Dar în cadrul acestei creșteri trebuie să țineți cont că se înmulțesc și comercianții de droguri. Din proprie experiență, am observat că traficanții sunt foarte bine organizați. Există o echipă care identifică și racolează copiii din familii mai bogate, cu disponibilități” a zis Liviu Banias, președintele Asociației Detectivilor Particulari din Regiunea Nord-Vest.

Dar părinții nu și-au făcut griji degeaba – au avut toate motivele. În ultima zi de festival, autoritățile au dat peste 100 de amenzi, 37 de persoane au fost prinse cu droguri, 8 au ajuns la spital și 20 de permise au fost reținute pentru consum de alcool sau droguri. De asemenea, polițiștii au reținut 14 kg de substanțe interzise ascunse într-o roata de rezervă.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Nici vedetele nu au scăpat de lege – 7 artiști au fost amendați pentru că au folosit un limbaj licențios pe scenă. Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi de la noi, Guess Who, a fost prins de polițiști cu un pliculeț de praf alb. Organizatorii festivalului așteaptă rezultatele probelor de laborator. Dacă în plic e cocaina, artistul nu mai are voie să vină la UNTOLD, au zis organizatorii.

Citește și