• Proprietarii unui restaurant din Thailanda au primit câte 1.446 de ani de închisoare
  • Ei au fost găsiți vinovați după ce au fost acuzați de fraudă
  • Restaurantul a vândut vouchere în avans, pe care nu le-a mai putut onora. Peste 20.000 de oameni și-au pierdut banii

O instanță thailandeză a decis să-i condamne pe doi proprietari ai unui restaurant cu fructe de mare la câte 1.446 de ani de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de fraudă, informează BBC.

Anul trecut, restaurantul a lansat un serviciu prin care clienții își puteau achiziționa vouchere în avans, la preț promoțional.

Peste 20.000 de oameni au cumpărat oferta, suma totală strânsă fiind de aproxiamtiv 1.6 milioane de dolari. Ulterior, compania a spus că nu poate face față unui număr atât de mare de cereri și a închis restaurantul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sute de clienți s-au plâns că au fost păcăliți, iar 375 din totalul de 818 clienți au primit banii înapoi, dar asta nu a fost de ajuns: Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbanchaau, cei doi proprietari, au fost arestați și acuzați de fraudă.

În Thailanda nu este neobișnuit ca sentințele pentru fraudă să fie absurd de mari, asta pentru că procesul are loc luând în calcul toate plângerile primite. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru 723 de capete de acuzare, însumând 1.446 de ani de închisoare. În plus, aceștia au fost amendați și obligați să plătească daune celor afectați.

Proprietarii au pledat vinovați, așa că pedeapsa s-a redus la 723 de ani de închisoare. Totuși, legea thailandeză specifică faptul că aceștia vor fi închiși pentru maximum 20 de ani.