Primul polițist care a murit din cauza Covid-19. Mesajul transmis de Sindicatul Europol

Primul polițist care a murit din cauza Covid-19. Mesajul transmis de Sindicatul Europol Sursă foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol au anunțat, duminică, decesul primului polițist care a murit din cauza infecției cu noul coronavirus.
  • Bărbatul avea 49 de ani
  • Era șeful Postului de Poliție Ipotești, din județul Olt.

„În vremea pandemiei, când virusul ucigaș face ravagii, Poliția Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri”, a spus Sindicatul Europol.

După ce a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal: „Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase„Matei Balș” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei”.

Polițistul fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

„Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea «stimulentului de risc» alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, mai spune sursa citată.