Principiul zero waste contribuie la un viitor mai curat. Specialist: „Aruncăm 30% din alimentele cumpărate, în special mezeluri, fructe și legume”

Învață să fii sustenabil, chiar și în bucătărie! Adoptă principiul zero waste pentru a reduce deșeurile alimentare la minimum. Fie că ai un restaurant de lux sau un bistro, acest concept se potrivește perfect. Rezultatul? Risipă minimă, impact maxim: mai puțină poluare și un viitor mai curat! Cum funcționează? Simplu: folosește fiecare ingredient la maximum, lucrează cu producătorii locali și alege alimente bio.

Ce beneficii aduce principiul zero waste atât în restaurante, cât și în propria bucătărie?

„Primul beneficiu este legat de buzunarul fiecăruia dintre noi. Aruncăm 30% din ceea ce cumpărăm ca mâncare, în mod special în zona mezelurilor, a fructelor și a legumelor. În Vest au alte politici mai bine ancorate la realitate în privința restaurantelor. La finalul zilei, mâncarea este vândută la un preț mult mai mic și astfel au un nou val de clienți”, a declarat Octavian Berceanu, specialist în poziții de mediu, pentru Aleph News.

Cum putem adopta zero waste în viața de zi cu zi?

„Este ceva ce ține de cultura poporului. Trebuie să învățăm aceste principii și să vorbim despre ele. În alte țări aceste lucruri sunt predate în școli”, a adăugat acesta.

Exit mobile version