• RO-Wine București se va desfășura pe o suprafață generoasă de 5000 mp2, oferind vizitatorilor o experiență unică și memorabilă în România.
  • Evenimentul va cuprinde mai multe zone tematice, dedicate diferitelor aspecte ale vinului și gastronomiei.
  • Peste 50 de producători de vinuri premium din România și din Republica Moldova își vor prezenta vinurile în sala principală a locației.

Cu 2000 de vinuri exclusiviste din 15 țări, degustări de șampanii de colecție, masterclass-uri de exceptie printre care unul cu vinuri de 100 puncte Parker și unul despre calitatea uleiului de măsline, RO-WINE aduce în primăvara bucureșteană o serie de evenimente unicat.

Șampanii de colecție și vinuri de 100 de puncte la RO-Wine

Vineri, în intervalul 14:00 – 20:00, dar și sâmbătă și duminică, în intervalul 12:00 – 20:00, personalități consacrate în lumea vinului vor prezenta vizitatorilor etichete de referință ale unor vinuri ce au acumulat, de-a lungul anilor, aprecierile juriilor de specialitate, dar și ale publicului iubitor de vinuri de calitate.

Marinela Ardelean, Dame Chevalier de L’Ordre des Coteaux de Champagne va susține două degustări cu șampanii de colecție printre care Dom Perignon Millésime 1983 și Piper-Heidsieck Rare Millésime 2008. Seara de vineri e dedicată unei ocazii unice de a degusta vinuri remarcabile din Franța, S.U.A., Chile și Argentina, unite de faptul că toate au fost notate cu 100 de puncte de unii dintre cei mai importanți critici de vin din lume, Robert Parker și James Suckling.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Veți fi impresionați sâmbătă de o selecție exigentă a unor vinuri de top din Bordeaux, reprezentând câteva dintre cele mai importanți reprezentanți ai acestei denumiri de origine controlată: Pauillac, Margaux, Pomerol, Saint-Estèphe, St. Emillion și altele, prezentate de Melissa Maslon, Export Manager CVBG Bordeaux.

Și, pentru că istoria și cultura vinului sunt strâns împletite cu povestea uleiului de măsline, Institutul de Comerț Exterior al Italiei (ICE) va organiza un masterclass în care participanții vor avea posibilitatea să diferențieze și să aprecieze atributele unui ulei de măsline autentic și de înaltă calitate. Prezentarea va fi susținută de Edoardo Nati de la UNAPROL, o asociație care reunește peste 100.000 de producători de ulei de măsline de mare calitate.

RO-Wine București: Zone tematice pe o suprafață de 5000 mp2

RO-Wine București se va desfășura pe o suprafață generoasă de 5000 mp2, oferind vizitatorilor o experiență unică și memorabilă în România. Evenimentul va cuprinde mai multe zone tematice, dedicate diferitelor aspecte ale vinului și gastronomiei.

Studio 1: Vinuri premium din România și Republica Moldova

Peste 50 de producători de vinuri premium din România și din Republica Moldova își vor prezenta vinurile în sala principală a locației. Această zonă este perfectă pentru a descoperi o varietate de vinuri românești și moldovenești de cea mai înaltă calitate.

Studio 2: O călătorie culinară prin Italia

Într-o atmosferă de poveste, iubitorii de produse enogastronomice italiene vor putea descoperi vinuri și produse gourmet, prezentate în parteneriat cu Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – ICE. Pregătiți-vă să vă bucurați de aromele și gusturile autentice ale Italiei!

Studio 3: O selecție extraordinară de vinuri internaționale

Inaugurată anul trecut și dedicată exclusiv vinurilor de import, în această zonă 16 importatori vor oferi vizitatorilor o selecție extraordinară de vinuri internaționale, unele prezentate pentru prima dată în România. Această zonă este perfectă pentru cei care doresc să exploreze vinuri din diverse regiuni ale lumii.

Area Masterclass: Descoperă tainele vinului

În această secțiune vor avea loc masterclass-urile RO-Wine. Experți renumiți în domeniul vinului vă vor ghida prin degustări și vă vor dezvălui tainele vinului.

Întreaga atmosferă a evenimentului va fi completată de grădina și terasa locației, unde vor avea loc sesiuni live de gătit, experiențe VIP și sesiuni de networking.

Gourmet și delicii culinare de la Macromex

Macromex, partenerul festivalului RO-Wine, a pregatit special pentru acest weekend mai multe delicii gourmet de excepție. Intr-un spatiu generos care va cuprinde 5 standuri expoziționale, vizitatorii vor putea descoperi meniuri adaptate pentru locațiile HoReCA, sesiuni live de gătit susținute de 4 bucătari excepționali.

Selectia gourmet va fi completata de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, oferind astfel participantilor o calatorie enogastronomica completa.

Accesul la RO-Wine este gratuit pentru toți profesioniștii din industria HoReCa care s-au înregistrat online, completând formularul: https://romaniawinefestival.com/hctcj/

Descoperă universul fascinant al vinului și vino alături de noi la ediția de primăvară a Festivalului RO-Wine!

Mulțumim,
Echipa RO-Wine

Citește și