Românii aruncă butelii şi frigidere vechi pe plajele de la Marea Neagră. „Dacă e de râs sau de plâns, nici noi nu mai ştim”

Membrii unei organizaţii care monitorizează plajele de la Marea Neagră au descoperit pe plajă o butelie folosită. Cei care au făcut descoperirea spun că nu este o premieră. Recent, pe plaja de la Corbu, ei au găsit un frigider.

Membrii ONG Mare Nostrum monitorizează în permanenţă plajele româneşti de la Marea Neagră şi spun că descoperă numeroase deşeuri pe nisip. Este vorba în special de resturi de plastic sau de hârtie de la ambalaje. Din când în când, pe plajă apar şi alte deşeuri de mari dimensiuni.

După un frigider aruncat la Corbu, membrii Mare Nostrum au descoperit şi o butelie. Ei au postat imaginea pe Facebook şi au ataşat un mesaj ironic: „Când spui că vrei o ţară ca afară, dar tu uiţi accidental butelia pe plajă”.

Dacă e de râs sau de plâns, nici noi nu mai ştim. Credeam că nimic nu poate depăşi frigiderul găsit pe plaja de la Corbu. Cu toate astea, uite că am ajuns aici. Vrea cineva o butelie? Pare uşor consumată, nu bate, nu troncăne, doar distruge mediul”, scrie pe pagina de Facebook a organizaţiei Mare Nostrum

De asemenea, anul trecut, membrii asociaţiei au descoperit pe plajă un nou tip de deşeu: masca de protecţie. Cele mai multe au fost descoperite la Mamaia Nord şi Saturn.