• Sondaj: 34% dintre români sunt fericiți și împliniți la muncă.
  • Sondaj: 51% dintre români au luat măsuri împotriva oboselii.
  • Sondaj: 65% spun că au colegi care suferă de burnout.

Unde a dispărut pasiunea pentru muncă? Doar o treime dintre români sunt fericiți și împliniți la muncă, arată un studiu de la Reveal Marketing Research. Jumătate dintre ei iau măsuri ca să nu mai simtă oboseala. 65% spun că au colegi care suferă de burnout. Cât de epuziat ești la muncă depinde de gen, vârstă, statutul familiar și ce venit ai – spune șeful agenției Reveal.

Angajații români sunt stresați în principal din cauza volumului mare de muncă – mai exact 42% -, dar și pentru că șefii nu le cresc salariul, au prea multe responsabilități și au de-a face cu clienți dificili.

Cei mai stresați de volumul mare de muncă sunt persoanele între 35 și 55 de ani, în timp ce bărbații sunt mai afectați de plafonarea salariilor. Cei mai afectați de clienții dificili sunt tinerii.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Dar românii au și strategii ca să facă față stresului și epuizării cauzate de muncă. Mai puțin de jumătate dintre angajați își iau concediu de odihnă, o treime iese în oraș sau la shopping, alții ascultă muzică, în timp ce 26% iau pauze mai lungi și mai dese.

Citește și