Șampania poate fi savurată la un brunch. Somelier: „Sticlele trebuie să fie cât mai reci și să aibă între 6-10 grade”

Te-ai întrebat vreodată care e cel mai bun mod de a turna șampania? Nu știi? Somelierii îți vin în ajutor.

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii când toarnă șampania?

„Înainte de toate, trebuie ținut cont de câteva aspecte. În primul rând, spumantul, fie el șampanie sau prosecco, vinuri spumante, efervescente, trebuie să fie de la frigider. Sticlele trebuie să fie cât mai reci și să aibă între 6-10 grade. După ce scoatem sticla, ar fi bine să îndepărtăm folia și pistolul de sârmă cu grijă”, a declarat Cosmin Tudoran, somelier, pentru Aleph News.

Ce tipuri de vin sunt recomandate toamna?

„Toamna putem bea cele mai proaspete vinuri albe și roșii ale aceluiași an. Toamna este perioada în care trecem de la vinurile florale, la unele mai grele”,a adăugat acesta.

Exit mobile version