Un test de laborator nu a reușit să identifice ADN-ul cărnii de pește din mai multe sandviciuri ce aparțin brandului Subway.

Un reporter a cumpărat mai multe sandviciuri cu ton de la Subway, din diferite puncte de livrare din Los Angeles, apoi le-a trimis la un laborator. Specialiștii, însă, nu au identificat specia cărnii de pește, scrie The Guardian.

„Există două concluzii”, au declarat experții. „Fie carnea este atât de bine prelucrată termic încât nu am reușit să identificăm ceva, fie nu s-a folosit ton”, au mai continuat aceștia.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

În ianuarie, doi clienți din California au intentat un proces, susținând că produsele „sunt făcute din orice altceva decât din ton”. Aceștia au mai afirmat că „etichetarea, comercializarea și publicitatea” pentru produsele din ton de la Subway sunt „înșelătoare”.

Alți specialiști sunt de părere că Subway poate să nu fie de vină dacă tonul folosit nu este, de fapt, ceea ce pare.

„Dacă există vreo fraudă în acest sens, s-a întâmplat la fabrica de conserve”, a fost răspunsul dat.