• Elevii europeni încearcă să recupereze orele de somn pierdute în vacanță.
  • Experții spun că aproximativ 50% dintre elevii europeni sunt obosiți la școală.
  • 80% dintre elevii din Europa petrec mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranelor.
  • 45% dintre elevii europeni consumă mai multe alimente și băuturi nesănătoase în vacanță.

Începutul anului școlar este o provocare pentru mulți elevi, mai ales după o vacanță în care obiceiurile nesănătoase au devenit rutină.

Potrivit specialiștilor, în România, elevilor le este greu să se adapteze programului școlar deoarece peste 50% dintre aceștia dorm mai puțin de 8 ore pe noapte, 74 % petrec peste 3 ore pe zi în mediul online și 43% consumă băuturi și alimente nesănătoase de mai multe ori pe săptămană.

Aceste obiceiuri scad concentrarea și performanța școlară a elevilor.

Recomandări

AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
F1 LA MONACO
ISRAELUL DISTRUGE
UNDE MERGI AZI?

Cum afectează obiceiurile nesănătoase progresul școlar al elevilor?

Să definim, într-un început, obiceiurile nesănătoase. Culcatul copilului în jurul orei 23:00, statul copilului în mediu online și interacțiunea cu diferite persoane despre care nu se știe nimic concret, mai mult de 6 ore pe zi., apariția nevoii de hrană în funcție de nervii pe care copilul și-i face în mediu online, respectiv mâncat compulsiv, de mai multe ori pe zi, care conduc aceste elemente la apariția obezității. Apariția în mediul copilului a elementelor care sunt de consum de sucuri acidulate cu zahăr, consum de sucuri acidulate cu cofeină și zahăr. Asta înseamnă o sabotare a tot ceea ce înseamnă gândul. 

Copilul va fi expus unor „vibrații” care nu-și au locul și nu fac sensul. Ca aceste elemente să dispară, ar trebui să existe părinți, acei părinți care se ocupă de educația copilului, inclusiv de sănătatea mentală și organică a copilului.

Asta înseamnă că părintele trebuie să gătească. Să se ocupe de copil așa cum trebuie. Dacă îl lăsăm pe copil în spațiul vizual, cabinetele de psihologie și de psihiatrie, evident, de psihoterapie, vor fi pline. Deja sunt. Dacă îl vom lăsa pe copil să mănânce și să bea doar fast food, cabinetele care sunt ocupate de medici și experți în nutriție, vor fi pline. În primul rând, părinții ar trebui să-i ia în mână” a declarat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

Citește și