• Lavinia Bejinariu: Durează mult, caligrafia se aseamănă destul de mult cu desenul, fiecare literă trebuie desenată atent
  • Este nevoie de o hârtie specială pentru cerneală, de toc şi peniţă
  • Pentru plic e nevoie de un sigiliu, ceară

Vorba zboară, scrisul rămâne. Iar Lavinia a redescoperit arta uitată a caligrafiei. Este medic rezident la Institutul de Psihiatrie Socola şi scrie frumos. La propriu.

A redescoperit caligrafia pentru că voia să se relaxeze. Și a transformat pasiunea într-o afacere.

O scrisoare caligrafiată de mână are această încărcătură emoţională deosebită. Simţim emoţia celui care a scris-o. Durează mult, caligrafia se aseamănă destul de mult cu desenul, fiecare literă trebuie desenată atent. Un cuvânt poate dura chiar şi un minut, iar astfel o scrisoare de o pagină se întinde pe câteva ore”, a spus Lavinia Bejinariu, medic rezident.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Lavinia a scris o carte de caligrafie, iar acum le predă ore începătorilor. Ana, dintre cursante, s-a interesat de caligrafie după ce și-a pierdut job-ul.

Pe parte profesională, în ceea ce făceam eu se îmbină foarte bine şi de asta am ales să mă dezvolt pe partea aceasta. Tot timpul vor fi cereri de a scrie un place card sau o invitaţie. Îţi sporeşte răbdarea, atenţia”, a spus Ana Tînjală, cursantă.

În funcţie de numărul de ore, de stil şi hârtia folosită, poți plăti pentru o scrisoare și 300 de lei.