- Italienii au creat rețeta panettone-ului de vară cu piersici și iaurt.
- Ideea panettone-ului de vară a fost aplicată acum un an.
- Panettone-ul creat anul trecut conține citrice sau fructe tropicale.
Turismul dă peste cap bucătăriile lumii. Cum ar fi ca ouăle de Paște și caltaboșii să fie consumate vara pe plajă?
Panettone-ul nu mai este o delicatesă doar pentru Crăciun și Revelion – acum poți să-l mănânci pe plajă sau la picnicuri. Anul trecut, brandul italian Galup a surprins cu două rețete inedite de panettone de vară, care revin și anul acesta: unul cu lămâie și busuioc sicilian și altul cu fructe tropicale: portocale, papaya, mango și ananas. Pentru că oamenii au fost încântați de idee, patiserii au venit cu o nouă rețetă pentru vara asta: piersici confiate cu iaurt.
Pregătirea unui astfel de cozonac este foarte meticuloasă – aluatul se lasă la dospit 40 de ore. Ambalajul e și el de vară, are culoarea albastru ca cerul, plus un pandativ și o carte de vizită.
Italienii mănâncă panettone-ul vara, iar austriecii își înscriu cârnații în patrimoniul UNESCO.
Standurile de cârnați din Viena sunt la fel de importante precum balurile și Opera – primul stand a apărut acum 96 de ani. Deși au clienți, numărul tarabelor au scăzut în ultimii ani, din cele 180, mai mult de jumătate au înlocuit cârnații tradiționali cu pizza sau kebab.