• Aproape jumătate din cei din generația Z se simt stresați și anxioși la locul de muncă de cele mai multe ori, arată un sondaj Deloitte.
  • Sondajul a constatat că generația Z și milenialii se simt epuizați și le lipsește energie la locul de muncă.
  • Mulți consideră că costul ridicat al vieții le va face mult mai dificil să-și atingă obiectivele financiare.

Generația Z se confruntă cu un stres crescut la locul de muncă deoarece inflația continuă să muște, a arătat un nou sondaj de la Deloitte. Sondajul Deloitte 2023 Gen Z și Millennial Survey a colectat informații despre condițiile de muncă și de viață de la peste 22.000 de respondenți din 44 de țări între noiembrie și decembrie 2022 – 14.483 erau generația Zer și 8.373 erau mileniali, scrie Business Insider.

Sondajul a constatat că 46% dintre membrii generației Z se simt anxioși și stresați la locul de muncă tot timpul sau de cele mai multe ori, în timp ce 39% dintre mileniali s-au simțit la fel. Peste o treime dintre membrii generației Z intervievați au spus că sunt epuizați sau lipsiți de energie la locul de muncă, precum și că se simt îndepărtați mental de locul de muncă din cauza sentimentelor persistente de negativitate sau cinism. 42% au spus că se luptă să performeze la cele mai bune abilități. Răspunsurile mileniilor au fost aproximativ aceleași.

Persoanele care au fost cele mai afectate de stres și anxietate la locul de muncă în ambele generații au fost femeile, persoanele din comunitatea LGBT+, minoritățile etnice și persoanele cu dizabilități.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Generația Z are un echilibru slab între muncă și viață

O parte a problemei este echilibrul slab între muncă și viață, se arată în sondaj. Politicile de lucru flexibile s-au adăugat la o cultură „în permanență activă”, cu aproximativ 70% din generația Z și mileniali răspunzând la e-mailurile și mesajele de afaceri în afara programului de lucru cel puțin o dată pe săptămână.

Deschiderea cu privire la sănătatea mintală rămâne un stigmat la multe locuri de muncă. Aproape o treime din generația Z și din generația milenialilor au spus că nu se simt confortabil să-și împărtășească provocările de sănătate mintală cu managerii lor. Mai mult de jumătate nu și-au informat angajatorul despre motivul real al absenței lor.

Nivelurile mai ridicate de stres în rândul generațiilor mai tinere pot fi, de asemenea, atribuite preocupărilor legate de costul vieții deoarece peste jumătate din fiecare generație spune că încă abia se descurcă de la un salariu la altul. Acest lucru duce la un optimism slab cu privire la viitor, ambele generații spunând că va deveni mai greu să întemeieze o familie, să deții o casă și să-și atingă obiectivele financiare, potrivit sondajului.

Citește și: