• În medie, bărbații cheltuiesc 3.434 de dolari lunar, în timp ce femeile cheltuiesc 3.237 de dolari.
  • Bărbații din Gen Z investesc în principal în tehnologie și jocuri video.
  • Femeile Gen Z cheltuiesc mai mult pe haine și produse de frumusețe.

Te-ai întrebat vreodată de ce prietenul tau din Generația Z are mai multe controlere pentru consolă decât prieteni? Un nou studiu îți arată pe ce își cheltuiesc tinerii banii. Iar dacă fetele își investesc economiile în modă și produse de infrumusețare, află că băieții își transformă camerele în adevărate buncăre de tehnologie și jocuri video.

Cine cheltuie mai mult? E un mit că femeile cheltuie mai mult decât bărbații?

Într-adevăr este un mit, deoarece conform mai multor studii, bărbații cheltuie mai mult. Cred că momentul acesta o să stârnească multe controverse în fiecare casă dar așa este, baieți cheltuie mai mult.

Și deși este o dezbatere din totdeauna, eu nu am văzut-o niciodată ca pe un lucru rău. Cel mai important e să te educi puțin financiar încât să cheltui cu măsură. Dar și dacă depășești linia înseamnă că poate ai o perioadă mai bună și vrei să te bucuri și mai tare, prin experiențele shooping-ului. Diferența nu este mare oricum, cred că in orice moment fetele pot ajunge iar pe primul loc.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Aruncă generația tânără cu banii doar ca să impresioneze? Sau sunt victime ale marketingului?

Clar marketingul are un rol puternic in decizia noastră. Cred că fiecare ne dorim să impresionăm într-un fel pe cineva. Fie că pasiunea noastră ne-o arătăm prin cât mai multe device-uri sau prin cât mai multe haine. Ne dorim să fim in pas cu tot ce e la modă. Ne dorim să fim văzuți.

Iar din păcate în majoritatea timpului, societate ne pune un reflector pe noi numai atunci când etalăm noile achiziții. Dar în aceste momente în care toată lumea se luptă cu stresul, să arunci cu banii, poate te liniștește și te ajută să treci peste perioadele mai grele. Cum ciocolata și inghețata sunt bune după o despărțire. Important e ca totul să fie cu măsură.

Citește și