• Copenhaga este primul oraș din lume în care există echilibrul între muncă, viața privată și salariu.
  • Salariul mediu în Copenhaga este de 44.474 de dolari, arată studiul MoneyNerd.
  • Beijing, Lisabona și Budapesta sunt unele dintre cele mai proaste orașe pentru echilibrul vieții.

Copenhaga este orașul numărul unu din lume în care există echilibrul între muncă, viața privată și salariu, arată un nou studiu MoneyNerd.

Salariul mediu în Copenhaga este de 44.474 de dolari. De asemenea, conform studiului, rating-ul între viața profesională și privată este de 8.6 din 10, iar la fericire – 7.6 din 10.

Top orașe echilibrate

Iată care sunt primele cinci orașe din lume în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și cea privată și salariile, potrivit MoneyNerd:

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
  1. Copenhaga
  2. Amsterdam
  3. New York
  4. Oslo
  5. Zurich

Oslo și Copenhaga s-au clasat în mod constant printre cele mai bune orașe pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată în alte rapoarte, fiind lăudate pentru că sunt orașe sigure și accesibile care oferă beneficii atractive pentru lucrători, inclusiv o abundență de locuri de muncă la distanță, locuri de muncă flexibile și politici generoase privind concediul parental.

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai scumpe locuri în care se poate trăi, New York a obținut un scor mai mare pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată decât alte orașe globale, precum Hong Kong și Dubai, în principal pentru că newyorkezii câștigă mai mult.

Chiar dacă New York și Zurich au costuri ale vieții și scoruri de fericire la fel de ridicate, New York s-a clasat mai sus decât cel mai mare oraș din Elveția, deoarece are mai multe locuri de muncă vacante în mai multe sectoare.

Între timp, Beijing, Lisabona și Budapesta sunt unele dintre cele mai proaste orașe în ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și cea privată, potrivit MoneyNerd. Aceste trei orașe au avut salarii medii anuale mai mici decât alte locuri, precum și mai puține locuri de muncă disponibile, conform cercetării MoneyNerd.