• Lumina naturală scade riscul de miopie.
  • Copiii care stau 15 minute afară au o vedere mai bună.
  • Lumina naturală poate scădea dioptria mopiei în viitor.
  • Copiii europeni stau în aer liber între 2 și 3 ore pe zi.
  • Frații care se ceartă în copilărie vor avea un vocabular mai bogat.
  • Cearta între frați, în copilărie, duce la relații sociale mai bune.


Să vezi și să nu crezi! Până la urmă nu e chiar atât de rău să rămâi cu ochii în soare, mai ales când ești mic. Copiii care stau măcar 15 minute afară în fiecare zi au o vedere mai bună, asta pentru că lumina naturală scade riscul de miopie sau scade dioptria acesteia.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii chinezi, care pentru un an de zile au studiat ce efect are lumina naturală pe un grup de 3000 de copii de șapte, opt și nouă ani. Vestea și mai bună e că în Europa copii stau între două și trei ore în aer liber în fiecare zi, spun datele acelorași cercetători chinezi.

Dacă ei ne învață să îi lăsăm afară pe cei mici, cercetătorii englezi ne învață să îi lăsăm să se certe. Cine are frați și s-a certat tot timpul cu ei în copilărie are un vocabular mai bogat și știe și cum să iși facă prieteni mai ușor, conform unui studiu de la Universitatea Cambridge.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Totuși, același studiu arată și că nu toate certurile sunt bune. Daca sunt prea aprinse și cei doi frați devin agresivi atunci vor avea probleme de comportament și nu o să fie în stare să aibă relații stabile în viitor.

Citește și