• Un studiu de la Universitatea din Michigan spune că perechile care beau alcool împreună au tendința de a trăi mai mult.
  • Grazziela Dan, psiholog, spune că alcool poate deschide conversații mai puțin confortabile, dar există posibilitatea de a transforma consumul de alcool într-un mecanism de coping dezadaptativ.
  • Grazziela Dan: „Alcoolul devine pretextul pentru a deschide anumite conversații care nu sunt neapărat confortabile pentru unul dintre parteneri.”

Un studiu de la Universitatea din Michigan spune că perechile care beau alcool împreună au tendința de a trăi mai mult. Acest lucru se datorează conexiunii și relaxării, care contribuie la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Cum poate consumul moderat de alcool să întărească legătura emoțională dintre parteneri


Grazziela Dan, psiholog, spune că alcool poate deschide conversații mai puțin confortabile, dar există posibilitatea de a transforma consumul de alcool într-un mecanism de coping dezadaptativ.

Grazziela Dan: „Alcoolul devine pretextul pentru a deschide anumite conversații care nu sunt neapărat confortabile pentru unul dintre parteneri.”

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Care sunt riscurile ale consumul regulat de alcool în cuplu

„Alcoolul, ca mecanism, dezinhibă. Alcoolul relaxează. Alcoolul ne face să devenim puțin mai puțin anxioși. Să discutăm probleme pe care nu le-am fi abordat în alt context. Comunicarea se fluidizează, atunci când este consumat în cantități moderate și ocazional. Dar există pericolul de a transforma consumul de alcool într-un mecanism de coping dezadaptativ”, spune Grazziela Dan.

Citește și