STUDIU. De ce femeile își pierd interesul pentru sex?

sex

sex

Femeile, în comparație cu bărbații, sunt mai puțin predispuse să dorească să facă sex cu un partener din cauza nivelului scăzut de testosteron. Rezultatele unui studiu realizat de psihologii de la Oklahoma State University au fost publicate în revista Biological Psychology.

Potrivit oamenilor de știință, această discrepanță în ceea ce privește dorința de a face sex poate contribui la probleme în relații. De exemplu, dorința sexuală scăzută la femei prezice nemulțumirea maritală pentru ambii parteneri.

La studiu au participat 48 de cupluri de tineri căsătoriți. Toți participanții au fost supuși la teste cognitive, la un sondaj despre rolurile sexuale masculine și feminine și au făcut, de asemenea, un test de salivă pentru a determina nivelul de testosteron.

Voluntarii au completat apoi un chestionar timp de 14 zile despre atracția lor sexuală față de soț/soție, satisfacția maritală, stresul, stima de sine, sexul și starea de spirit. Rezultatele au arătat că bărbații au avut o atracție sexuală mai puternică pentru partenera lor, precum și niveluri mai ridicate de testosteron.

Am examinat simultan rolul factorilor biologici, cognitivi și emoționali pentru a explica diferențele de sex în atracția sexuală. Diferențele dintre nivelurile de testosteron dintre soți și soții s-au dovedit a fi singurul factor care a contribuit la explicarea apetitului sexual mai mare la bărbați”, au explicat psihologii.

Descoperirile ar putea avea implicații pentru terapia sexuală pentru cupluri. În viitor, oamenii de știință vor continua să studieze factorii care influențează atracția masculină și feminină.

Exit mobile version