• Un studiu arată că flirtul nesolicitat al altora față de partenerul tău scade dorința sexuală.
  • În cupluri, flirtul venit din afara relației poate fi văzut ca o amenințare.
  • Gurit Birnbaum a realizat studiul cu ajutorul A.I. pentru a simula diferite situații în relație.

Ce te atrage la partenerul tău? Îți place sau nu să știi că jumătatea ta primește atenția celorlați? Un nou studiu realizat de cercetătorul Gurit Birnbaum sugerează că flirtul nesolicitat al altora față de partenerul tău ar putea să îți scadă dorința față de acesta. Această reacție este influențată de percepția amenințărilor în relație. Deși, în mod obișnuit, atenția externă față de un potențial partener crește atracția și chiar gelozia, acest efect se inversează odată ce partenerii sunt implicați într-o relație stabilă.

„Când ești nesigur pe tine, indiferent cât bani ai în buzunar sau ce job ai sau cât de important ești sau ce mașină conduci, când ești nesigur pe tine, vei fi nesigur și pe relația de cuplu. Se pune problema în felul următor. Spune-mi ce simți pentru relația de cuplu în care existi în mod oficial, ca să știu cum ești”, a explicat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

„Fiindcă tu în relația de cuplu ești 1 la 1, dar prezent, din punct de vedere social, poți fi 1 la 10. Respectiv să încerci să-ți formezi 10 de relații sau niciuna. Și atunci când încearcă cineva să înțeleagă cum funcționezi în cuplu, trebuie doar să te provoace un pic ca să-ți vadă reacția. Dacă îți pasă, rămâi în cuplul respectiv. Iar gelozia rămâne un răspuns. Dacă nu îți pasă și nu ești făcut să ai o familie, ieși. Ieșirea este reprezentativă pentru tine, fiindcă vei distruge gândurile pe care le are partenerul tău”, a adăugat Radu Leca.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

Citește și