• Pe primul loc în topul preferințelor e meseria de asistent medical.
  • După asistent medical, tinerii din Generația Z vor să fie antreprenori.
  • În România există un deficit mare de asistenți medicali.

Visul IT se stinge încet, meseriile de altă dată sunt acum pe lista tinerilor din generația Z, tinerii cu vârste curpinse între 12 și 28 de ani. Când vine vorba de locul de muncă perfect, ani de zile giganții din tehnologie au dominat primele locuri- în 2017 cel mai mare angajator a fost Google.Ordinea mondială este acum în schimbare în schimbare- Google a căzut pe locul șapte, Amazon pe opt, iar Tesla pe locul 33. Instagram ocupă locul 48, iar Facebook a coborât pe locul 94.

Cea mai sigură meserie de viitor pentru gen Z este cea de asistent medical, arată un sondaj făcut pe 10.000 de elevi de Societatea Națională a Liceenilor din Marea Britanie. Nu e de mirare dacă ne gândim că în timpul pandemiei cei mai importanți au fost medicii, aflați în prima linie. Pe locul doi în topul preferințelor apare antreprenoriatul-trei sferturi dintre tineri spun că-ți doresc să aibă propriul business.

În România există un deficit mare de asistenți medicali la nivel național. Sindicatul SANITAS estimează că deficitul total este de peste 30.000 de posturi. Cu toate astea tinerii români din generația Z vor să fie nu asistemnți, ci medici, dar cea mai mare parte dintre ei ar vrea să fie antreprenori. Pe locul 3 în topul preferințelor tinerilor Z este meseria de inginer, iar pentru cei mai creativi sau care se simt mai atrăgători – social media le face cu ochiul: vor să fie influenceri.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Când vine vorba de companiile la care și-ar dori să lucreze tinerii români – în topul preferințelor sunt cele din tech și IT cu Google pe primul loc, urmate de multinaționale precum Coca-Cola sau Procter and Gamble, cele din domeniul financiar-bancar sau industria auto.

Citește și