STUDIU. În spatele fiecărei femei puternice e un bărbat casnic. Tot mai mulți soți aleg să rămână acasă

Wall Street nu mai e de mult o lume doar a bărbaților, iar femeile care conduc companii ca Citigroup, Blackstone sau Vista Equity Partners au nevoie de mai mult timp și energie pentru carieră.

Așa că soții lor au renunțat la joburi de top pentru a fi șefi în gospodărie. Au grijă de copii, țin totul în ordine acasă, au grijă să fie totul pus la punct când ajunge soția acasă, arată un studiu Wall Steet Journal care a analizat mai multe familii în care femeile au funcții de conducere în marile companii americane.

În jumătate dintre familiile americane, soția câștigă la fel sau mai mult decât bărbatul, un procent care s-a triplat în ultimii 50 de ani, potrivit Pew Research. Unii bărbați renunță la propria carieră și se specializează în treburi casnice, dar nu întotdeauna sunt confortabili cu poziția pe care și-o asumă – uneori sunt criticați sau luați peste picior de familie și prieteni.

Așa că-și aduc aminte că au și ei spirit antreprenorial. Paul Sullivan, fost editorialist la New York Times, a deschis Company of Dads, un business care îi ajută pe bărbații casnici să treacă peste traumele provocate de societate.

Exit mobile version