• În urma unui studiu, mai multe persoane sunt de părere că ,,relația” cu un chatbot AI nu ar trebui considerată ,,înșelat”.
  • Experții în relații cred că oamenii apelează la roboți de teamă să nu fie judecați.
  • Mai mulți utilizatori ai unui site matrimonial au recunoscut că au avut ,,aventuri” cu astfel de boți.

Un studiu arată că jumătate dintre noi ar lua în considerare „întâlnirea” cu un chatbot AI în locul unei persoane reale. Expertul în relații, Jessica Leoni, spune că acest lucru nu ar trebui să fie considerat „înșelat”. Inteligența artificială se implică în toate aspectele vieții noastre, de la mesageria AI a Google, la programe precum ChatGPT. Tehnologia dă acum „peste cap” lumea relațiilor cu aplicații precum Replika, scrie Belfast.

Un raport recent a dezvăluit că un britanic s-a căsătorit cu chatbotul său după ce căsnicia acestuia s-a destrămat, în timp ce o femeie din sudul Londrei a apelat la ChatGPT pentru a decide dacă să își părăsească sau nu soțul, pe care l-a înșelat. Un nou studiu realizat de Illicitencounters.com a dezvăluit că 74% dintre britanici sunt de părere că petrecerea timpului cu un robot AI în locul partenerului nu ar trebui să se considere ,,înșelat”.

Site-ul matrimonial a întrebat 2.000 dintre membrii săi despre AI și „înșelat”, iar 49% au recunoscut că ei înșiși ar lua în considerare să aibă „o aventură” cu AI în locul unei persoane reale, în timp ce 12% au spus că au încercat deja acest lucru.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

Jessica a spus: „La fel ca toate aspectele vieții, AI prezintă oportunități și amenințări serioase atunci când vine vorba de relații și „înșelat”. „Întrebarea fundamentală este: ar trebui ca jocul cu un Bot AI să fie privit în aceiași termeni ca o aventură în viața reală?” „Dacă te îngrijorează faptul că partenerul tău ar putea recurge la AI, în afara relației, este important să analizezi cauza principală, la fel cum ai face-o în cazul unei aventuri normale”.

Specialiștii spun că oamenii apelează la roboții AI ca la un fel de terapie relațională, o șansă de a se descărca și de a delira fără a încărca emoțional un om real și fără a fi judecați. „Dacă se dezvoltă în sexting și conversații mai explicite, atunci partenerii care se simt înșelați ar trebui să-și amintească că este vorba de AI și nu de o persoană reală”. Cercetătorii spun că dezvoltarea unei relații cu un Bot AI pentru a satisface nevoile sexuale seamănă mai degrabă cu vizionarea de filme pentru adulți decât cu o „aventură” în toată regula.

Citește și: