• Cercetătorii au descoperit că oamenii narcisiști nu se schimbă.
  • Oamenii narcisiști devin mai empatici și generoși la bătrânețe.
  • Narcisiștii sunt persoanele care manipulează și nu le pasă de ceilalți.
  • Există 3 tipuri de narcisiști: agenți, antagoniști și nevrotici.
  • Atitudinea narcisiștilor îi afectează pe ei și pe cei din jur.

Narcisiștii sunt ca vinul. Devin mai buni cu timpul, dar încă puțin acizi. Oamenii narcisiști devin mai empatici, generoși și agreabili la bătrânețe. Cercetătorii americani de la Psychological Bulletin au studiat 37.000 de persoane cu vârste între 8 și 77 de ani și au descoperit că narcisismul se diminuează odată cu vârsta, dar nu dispare de tot. Persoanele narcisiste se cred superioare oamenilor, sunt buni manipulatori, nu le pasă de emoțiile celorlalți, vor să fie în centrul atenției și fac orice ca să obțină ceea ce vor.

Cercetătorii au identificat trei tipuri de narcisism: narcisismul agent, antagonist și nevrotic. Narcisiștii agenți se simt superiori și caută admirație, cei antagoniști îi văd pe ceilalți drept rivali și sunt lipsiți de empatie, iar cei nevrotici sunt predispuși la rușine și nesiguranță.

Narcisiștii pot obține locurile de muncă pe care și le doresc, devin populari și au succes în viață, dar nu pentru mult timp pentru că atitudinea lor îi afectează atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și