• Prima descoperire e făcută anul acesta, când s-a demonstrat că visătorii lucizi pot controla mașinile virtuale din vis.
  • A doua descoperire, făcută de Mark Blagrove, sugerează că visele ar fi evoluat pentru a spori empatia și inteligența emoțională.
  • Michael Schredl a analizat mii de vise și a observat că temele viselor reflectă preocupările și evenimentele din viața de zi cu zi.

Ai încercat vreodată să-ți înțelegi visele? Cercetătorii au descoperit lucruri interesante, care ne ajută să le înțelegem mai bine. Ei spun că avem posibilitatea de a controla mașini virtuale în vis, totodată au și un impact pozitiv asupra relațiilor interumane.

Despre ce descoperiri este vorba?

Este vorba despre 4 descoperiri care pot schimba înțelegerea viselor. Prima și cea mai importantă e făcută anul acesta, când s-a demonstrat că visătorii lucizi pot controla mașinile virtuale din vis folosind semnale musculare. Acest experiment sugerează că visătorii ar putea lua decizii și comunica în vis, chiar dacă aplicabilitatea practică este încă incertă.

A doua descoperire, făcută de Mark Blagrove, sugerează că visele ar fi evoluat pentru a spori empatia și inteligența emoțională. Blagrove a constatat că discutarea viselor în grupuri…poate întări conexiunile sociale și poate avea beneficii pentru supraviețuire. Practic facilitează comunicărea și înțelegerea reciprocă.

Recomandări

P. DIDDY E ARESTAT
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ
„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX

Într-o altă direcție, Michael Schredl a analizat mii de vise și a observat că temele viselor reflectă preocupările și evenimentele din viața de zi cu zi. De exemplu, scăderea temelor meteorologice în visele sale coincide cu schimbările climatice reale…o influență a preocupărilor cotidiene asupra viselor.

Cercetările recente, inclusiv cele ale lui Salomé Blain, au evidențiat că o atitudine pozitivă față de vise și abilitatea de a filtra distragerile sunt cruciale pentru amintirea acestora. Blain a demonstrat că ţinerea unui jurnal al viselor poate îmbunătăți semnificativ capacitatea de a-și aminti visele, în special pentru cei cu memorie scurtă a viselor.

Citește și