Te așteaptă norme stricte la piscină și la sala de fitness. Regulamentul publicat în Monitorul Oficial

Te așteaptă norme stricte la piscină și la sala de fitness. Regulamentul publicat în Monitorul Oficial
  • Trebuie să respecți reguli stricte dacă vrei să mergi la piscină.
  • Și sălile de fitness impun reguli ce trebuie respectate.
  • Regulamentul privind condiţiile ce trebuie respectate în cazul accesului în baze sportive, pentru competiţii, dar şi regulile impuse sălilor de fitness şi piscinelor, a fost publicat, sâmbătă dimineaţa, în Monitorul Oficial.

În cazul piscinelor şi a bazinelor olimpice, se recomandă digitalizarea practicilor administrative, pentru ca cei care intră în aceste locaţii să nu fie nevoiţi să completeze datele personale pe hârtie.

„În apă, fiecărui înotător trebuie să îi revină exclusivă de cel puţin 12 metri pătraţi. Accesul la tobogan, acolo unde este cazul, se va face cu respectarea distanţei de cel puţin doi metri între persoane şi evitarea supraaglomerării. Şezlongurile vor fi aşezate astfel încât să permită între ele o distanţă de doi metri în oricare direcţie pentru persoanele care nu sunt din aceeaşi familie. Gustările şi băuturile servite vor fi preambalate individual“.

În privinţa sălilor de fitness şi aerobic, vei fi instruit să îți speli mâinile înainte şi după antrenament. Se interzice folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.

La capitolul condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească bazele sportive se menţionează că accesul trebuie să se facă pe bază de programare, iar folosirea „spaţiilor care prezintă risc epidemiologic semnificativ”, cum e cazul duşurilor, a saunei sau a sălii de masaj, nu este permisă.