• Un nou studiu realizat de UCLA Health a descoperit că femeile care se consideră singure au manifestat activitate în regiunile creierului asociate cu pofta și motivația de a mânca.
  • Același grup de femei avea, de asemenea, comportamente alimentare nesănătoase și o sănătate mintală precară.
  • Scanările RMN au înregistrat activitatea cerebrală a participantelor în timp ce acestea priveau aceste imagini.

Un nou studiu realizat de UCLA Health a descoperit că femeile care se consideră singure au manifestat activitate în regiunile creierului asociate cu pofta și motivația de a mânca, în special atunci când li s-au arătat imagini cu alimente bogate în calorii, cum ar fi alimentele dulci. Același grup de femei avea, de asemenea, comportamente alimentare nesănătoase și o sănătate mintală precară.

Arpana Gupta, doctor în științe, cercetător și co-director al Centrului UCLA Goodman-Luskin Microbiome, a dorit să cerceteze impactul negativ al singurătății, mai ales că oamenii continuă să lucreze la distanță după pandemia COVID-19, și modul în care creierul interacționează cu izolarea socială, obiceiurile alimentare și sănătatea mintală. Deși s-a stabilit că obezitatea este legată de depresie și anxietate și că mâncatul compulsiv este înțeles ca fiind un mecanism de adaptare la singurătate, Gupta a vrut să observe căile cerebrale asociate cu aceste sentimente și comportamente.

Singurătatea este legată de obezitate

„Cercetarea modului în care creierul procesează singurătatea și a modului în care aceasta este legată de obezitate și de rezultatele în materie de sănătate nu a fost făcută”, a declarat Gupta, autorul principal al lucrării, care este publicată în JAMA Network Open.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Cercetătorii au intervievat 93 de femei cu privire la sistemul lor de sprijin și la sentimentele lor de singurătate și izolare, apoi le-au separat în două grupuri: cele care au obținut un scor ridicat pe scala de izolare socială percepută și cele care au obținut un scor scăzut. Cercetătorii au descoperit că femeile care aveau niveluri mai ridicate de izolare socială aveau tendința de a avea o masă grasă mai mare, o calitate mai scăzută a dietei, pofte mai mari, alimentație bazată pe recompense și alimentație necontrolată, precum și niveluri crescute de anxietate și depresie.

Femeilor li s-au arătat apoi imagini cu alimente față de alimente nealimentare, alimente dulci față de alimente nealimentare și alimente sărate față de alimente nealimentare. Scanările RMN au înregistrat activitatea cerebrală a participantelor în timp ce acestea priveau aceste imagini.

Cercetătorii au descoperit că grupul de femei care se percepeau ca fiind singure a prezentat o activare crescută în regiunile creierului asociate cu o poftă mai mare de a mânca alimente dulci și o activare scăzută în regiunea creierului asociată cu autocontrolul față de comportamentele alimentare.

Citește și