• Atunci când petreci atât de mult timp cu o altă persoană, nu este surprinzător faptul că îi preiei manierele.
  • Este o întâmplare surprinzător de frecventă între cuplurile care sunt împreună de ani de zile și este probabil rezultatul a ceva numit mimetism empatic.
  • Acest lucru a fost observat la oameni precum Brad Pitt – care poate arăta dramatic de diferit în funcție de persoana cu care are o relație.

Se crede în mod obișnuit că cuplurile încep să semene atunci când se întâlnesc de ceva timp – și, potrivit unui expert în sex, există motive științifice pentru care se întâmplă acest lucru. Nadia Bokody a explicat că mulți dintre noi suntem atrași de partenerii care ne seamănă.

Ea a declarat pentru news.com.au : Știința are multe teorii cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, dar una dintre cele mai populare explicații este un fenomen numit efectul de familiaritate, care se bazează pe faptul că tindem să dezvoltăm o preferință pentru lucrurile care ne par familiare. Se crede că acest lucru se datorează faptului că, cu cât suntem mai mult expuși la ceva (cum ar fi propria noastră reflecție), cu atât mai ușor și, prin urmare, mai plăcut, devine pentru creierul nostru să îl proceseze.”

Acesta nu este singurul motiv pentru care cuplurile pot avea aceeași privire. Atunci când petreci atât de mult timp cu o altă persoană, nu este surprinzător faptul că îi preiei manierele. De asemenea, este posibil ca în subconștient să te inspiri din stilul, interesele și expresiile lor.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Acest lucru a fost observat la oameni precum Brad Pitt – care poate arăta dramatic de diferit în funcție de persoana cu care are o relație. Luați, de exemplu, părul său lung și buzele Angelinei Jolie și comparați-le cu valurile părului pe care le avea cu Jennifer Aniston.

Nadia a explicat: Este o întâmplare surprinzător de frecventă între cuplurile care sunt împreună de ani de zile și este probabil rezultatul a ceva numit mimetism empatic, care se întâmplă atunci când oamenii care împărtășesc o legătură puternică – și, în consecință, experimentează un grad mai mare de empatie unul față de celălalt – își oglindesc reciproc expresiile, ceea ce îi determină să dezvolte o musculatură facială similară în timp.”