• După prima ședință, poți simți deja ușurare.
  • Poate fi eliberator să vorbești deschis despre dificultățile tale cu cineva din afara cercului tău social.
  • O singură ședință de terapie te poate ajuta să vezi situația ta actuală într-o lumină nouă.

Cu ajutorul unei ședințe de terapie, poți să îți faci ordine în gânduri mai bine și să te descoperi. Totuși, studiile arată că pacienții încă sunt reticenți. 31% dintre pacienți spun că se simt destul de confortabil la psiholog, însă 18% încă nu își găsesc echilibrul în terapie.

După prima ședință, poți simți deja ușurare. Poate fi eliberator să vorbești deschis despre dificultățile tale cu cineva din afara cercului tău social, care nu te condamnă sau judecă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că problema a fost rezolvată. O singură ședință de terapie te poate ajuta să vezi situația ta actuală într-o lumină nouă, să mai eliberezi din emoțiile neplăcute sau să te ghideze spre următorul pas. 

Timpul dintre ședințele de terapie este în mod obișnuit de 1-2 săptămâni. Se lasă o perioadă de timp între ședințe pentru a avea răgaz să procesezi calm ceea ce ai discutat cu terapeutul. Acest lucru se datorează faptului că terapia continuă să „funcționeze” timp de câteva ore sau chiar zile după ce s-a încheiat ședința propriu-zisă. Descoperi lucruri noi, ai revelații și poate că încă te gândești la anumite lucruri sau cauți răspunsuri la întrebări care au apărut ulterior. De asemenea, poți pune în practică ceea ce ai discutat cu terapeutul sau începi să faci schimbările pe care ai decis în cadrul ședinței că urmează să le faci

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Citește și