• Guvernul a anunțat că va permite redeschiderea teraselor și a restaurantelor de la 1 iunie
  • Autoritățile au întocmit un set de reguli ce trebuie respectate atât de angajați, cât și de clienți
  • Masca de protecție va fi obligatorie pentru personal, în timp ce clienţii vor trebui să o poarte doar în anumite zone

Restaurantele şi terasele din România se vor redeschide, dar vor trebui să respecte o serie de reguli noi. Guvernul şi Asociaţia Restaurantelor dni România (HORA) au stabilit normele finale.

De la 1 iunie, data la care Guvernul a anunţat că va permite redeschiderea localurilor, fiecare patron va trebui să respecte o serie de reguli care să asigure distanţarea socială a clienţilor.

În primă fază, restaurantele vor lucra la o capacitate de 50% în interior.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ŞI TERASELOR

Profit.ro notează că autorităţile, împreună cu reprezentanţii industriei, au întocmit un draft privind noile reguli.

1) depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta

2) stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă şi cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.

3) va fi obligatorie purtarea măştilor de către personal

4) clienţii vor fi obligaţi să poarte măşti doar în zonele de confluenţă, atunci când se ridică de la masă şi merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alţi clienţi de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.

5) la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.

6) după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanţi

7) triaj epidemiologic pentru angajaţi: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depăşească 37 de grade pentru a fi primiţi la muncă.

8) va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze şi temperatura clienţilor.