• Cea mai scumpă casă din lume este estimată la 27 de miliarde de dolari și este în Antilia.
  • Casa din Mumbai are 27 de etaje și peste 600 de angajați.
  • Villa Leopolda din Franța a fost estimată la 750 milioane de dolari în 2008.
  • Taohuayuan este cea mai scumpă casă din China.

The Telegraph a alcătuit un top al celor mai scumpe case din lume. Sunt locuințe de lux, cu foarte multe camere și dotări de ultimă generație.

Această onoare unică revine celei mai mari case din lume, Antilia din Mumbai. Casa este deţinută de cel mai bogat om de afaceri din India, Mukesh Ambani, cu o avere estimată anul trecut la 27 de miliarde de dolari.
Arhitectura are la bază o tradiţie indiană şi, de aceea fiecare etaj are un design unic, iar fiecare cameră arată ca şi cum ar fi din altă casă.

Casa are nu mai puţin de 27 de etaje: parcare pe şase nivele, dormitoare şi băi pe mai multe etaje şi chiar o grădină pe patru nivele, un hol cu ​​nouă lifturi, apartamente pentru oaspeți, un templu și un centru de recreere cu două etaje format dintr-un spa, piscine, un studio de dans, un jacuzzi, printre altele. O armată de peste 600 de angajați ajută la întreținerea clădirii.

Recomandări

SUA SPRIJINĂ LIBANUL
CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
„PLANUL DE VICTORIE"
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI

Pe locul doi este Villa Leopolda, de pe riviera franceză

Are o poveste impresionantă. Proiectată de un arhitect american, casa a fost construită pentru regele Leopold al II-lea al Belgiei și oferită cadou pentru amanta sa. C Vila are nouăsprezece dormitoare,numeroase săli de mese și bucătării și un teatru privat.Are de asemenea și 12 piscine, grădini întinse amenajate de 50 de grădinari, o bucătărie în aer liber, o seră comercială și un heliport.

Casa a fost estimată la 750 milioane de dolari în 2008. În prezent este deținută de Lily Safra, care a moștenit-o de la soțul ei, bancherul elvețian Edmund Safra după moartea sa.

Vila Taohuayuan, pe ultima treaptă a podiumului

Este cea mai scumpă casă din toată China și este construită pe o insulă privată ce oferă locuitorilor săi unele dintre cele mai frumoase vederi din împrejurimile naturale. Listată la 154 milioane USD, când a fost introdusă pe piață în 2016, această casă de grădină luxoasă are 32 de dormitoare orientate spre sud, 32 de băi, o cramă, grădini îngrijite și un iaz ornamental.