- Mai multe restaurante din SUA limitează timpul alocat clienților la masă la doar 30 de minute.
- Printre motivele speculate, se numără adolescenții gălăgioși, studenții sedentari sau oamenii străzii.
- Noua schimbare vine în favoarea pasionaților de bucătărie, care vor fi de acum mai dornici să gătească acasă.
Tu cât timp petreci la masă? Mai multe restaurante din SUA limitează timpul alocat clienților la doar 30 de minute. Printre motivele speculate, se numără adolescenții gălăgioși, studenții sedentari sau oamenii străzii. Totuși, noua schimbare vine în favoarea pasionaților de bucătărie, care vor fi de acum mai dornici să gătească acasă.
Advertisment
De ce ne place să lungim mesele?
„Masa este un element de socializare foarte important, în întreaga lume. A sta la masă este mai mult decât a mânca. A sta mult la masă înseamnă, clar, mai puțini clienți. Fast food-ul este bazat exact pe acest lucru. A lua mâncarea, a mânca repede și a pleca”, a declarat Ciprian Necula, sociolog, pentru Aleph News.
Nu poate fi strategia inversă?
„A apărut și conceptul de slow-food, ca reacție la fast-food. Mâncare gătită foarte bine, mâncare mai sănătoasă, pentru că știm și noi cât de nesănătoasă este mâncarea de la fast-food”, a adăugat acesta.
Recomandări
Citește și
- Dacă îți iei concediu medical, plătești 10% din venituri statului. Din taxa pe boală, Guvernul încasează peste 500.000 de euro pe zi
- Ce e „Sindromul Havana”? Boala misterioasă care a afectat diplomații americani ar avea legătură cu agenții ruși
- Ministerul Finanțelor ia aproape 2 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni. Analist economic: „În 2023 s-a împrumutat de la bănci în fiecare lună și continuă și acum”
Partenerii noștri